Η Σκόπελος (όπως και η Σκιάθος και η Αλόννησος) αποτελούν όπως και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, ένα αγαπημένο μέρος για πολλούς που επιθυμούν να παντρευτούν σε κάποιο από τα μαγευτικά εκκλησάκια του νησιού ( και είναι και πολλά και πανέμορφα).

Μετα το Mamma mia μάλιστα όλο και περισσότεροι επισκέπτες από το εξωτερικό επιλέγουν και αυτοί να παντρευτούν στο νησί, καθώς ονειρεύονται το δικό τους κινηματογραφικό παραμυθένιο γάμο κάτω από τον λαμπερό ήλιο του καλοκαιριού .

Πολλά ζευγάρια λοιπόν αποφασίζουν να παντρευτούν είτε με θρησκευτικό είτε με πολιτικό γάμο στη Σκόπελο, συνδυάζοντας την τελετή με διακοπές τόσο για τους ίδιους όσο και για τους καλεσμένους τους. Πολλοί μάλιστα κυρίως από το εξωτερικό επιλέγουν να ανανεώσουν απλά τους όρκους των γάμων τους!

Οι γαμήλιες τελετές δίπλα στη θάλασσα φαίνεται να αποτελούν ιδανική επιλογή για ξένα ζευγάρια. Γιαυτό το λόγο αρκετοί πολιτικοί γάμοι γίνονται σε τοποθεσίες όπως ο Αγνώντας, Πάνορμος, Καστάνη, Μηλιά κα. Θρησκευτικοί γάμοι γίνονται σε κάθε εκκλησία του νησιού , με πιο αγαπημένη επιλογή των περισσοτέρων την Παναγίτσα του Πύργου ή κάποια από τις 4 ενορίες του νησιού ή άλλη εκκλησία.

Όσοι επιλέξουν πολιτικό γάμο παντρεύονται είτε στο γραφικό δημαρχείο είτε σε κάποια παραλία ή άλλη τοποθεσία και επισκέπτονται για φωτογραφίες τα όμορφα σημεία του νησιού όπως πχ τον Άγιο Ιωάννη , τον Αμάραντο στον Αγνώντα , εκκλησίες και άλλα υπέροχα σημεία του νησιού με φόντο γαλαζοπράσινα νερά και ηλιοβασιλέματα.

Για τις δεξιώσεις επιλέγουν κάποια από τις γραφικές ταβέρνες του νησιού ή εστιατόρια, ή ακόμη και σε χώρους ξενοδοχείων. Πολλοί λοιπόν είναι αυτοί που έχουν μαγευτεί από τις εξαιρετικές εικόνες του νησιού και θέλησαν να ενώσουν τις ζωές τους κοντά στις ονειρεμένες ακτές του.

Τα τελευταία χρόνια πολλά ζευγάρια επιλέγουν να τελέσουν τον γάμο τους την περίοδο μετά το Πάσχα και τον Μάιο, Ιούνιο ή το Σεπτέμβρη καθώς και το κόστος είναι πιο χαμηλό και τα νησιά πιο ήσυχα.

 

[ngg src=”random_images” display=”basic_thumbnail” maximum_entity_count=”20″]